Delavnica na temo prenove popisa poškodovanosti gozdnega mladja kot metode za spremljanje in usmerjanje vplivov divjadi na naravno obnovo gozda

V sredo, 27.3.2024 je na Oddelku za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire Biotehniške fakultete v okviru CRP Projekta »Podpora boljšemu upravljanju odnosov med veliko rastlinojedo divjadjo in gozdom« potekala delavnica na temo prenove popisa poškodovanosti gozdnega mladja kot metode za spremljanje in usmerjanje vplivov divjadi na naravno obnovo gozda.

Delavnice so se udeležili lovski načrtovalci in nekateri drugi zaposleni na Zavodu za gozdove Slovenije, v projektu sodelujoči raziskovalci in predstavniki MKGP. V okviru delavnice smo razpravljali predvsem o tem, kakšna naj bi bila najprimernejša prostorska enota za popis in kako pogosto naj bi se popisi izvajali. V okviru projekta bomo v prihodnosti organizirali še 3 podobne delavnice, končni cilj teh delavnic pa je zasnovati bolj učinkovito in optimizirano metodo popisa poškodovanosti gozdnega mladja, ki se bo v prihodnosti uporabljala tudi v praksi.